Gerčar tretjo sezono v elitnem MXGP

Motokrosist Klemen Gerčar bo tretje leto zapored tekmoval v MXGP. V eliti tudi Tim Gajser.

Objavljeno
16. november 2015 15.23
Gerčar
M. F., šport
M. F., šport

Ljubljana - Slovenski motokros bo v prihodnji sezoni imel dva dirkača v najmočnejšem razredu MXGP. Prehod v kraljevsko kategorijo je potrdil Tim Gajser, svetovni prvak v MX2, med najmočnejšimi pa tretje leto zapored ostaja še Klemen Gerčar.

Gerčar je v minuli sezoni storil pomemben korak. Zamenjal je motocikel in se podal na samostojno pot. Odtlej opravlja dvojno vlogo - vlogo tekmovalca in vodje ekipe 62 Motosport. Uvodno leto v novem ritmu dela je podrobno spoznal: »Letos sem naredil nov karierni korak. Na noge sem skupaj s sodelavci postavil lastno ekipo, presedlal na Husqvarnin motocikel in se naučil ogromno novih stvari, na katere mi kot dirkaču prej ni bilo treba misliti. Ni bilo enostavno, a nikoli nisem pomislil, da bi obupal, saj vem, da je vsaka učna sezona lahko naložba za prihodnost,« je razmišljal Gerčar in se zahvalil pokroviteljem za zaupanje.

Rezultatsko si je želel več, a zadovoljiti se je moral s 33. mestom med 75 uvrščenimi dirkači v skupnem seštevku prvenstva MXGP (nastopal je le na evropskih prizoriščih). Dokazoval se je tudi v nemškem prvenstvu ADAC in slovenskem državnem prvenstvu. Želel bi si več nastopov na dirkah pred domačimi navijači, a zaradi natrpanega tekmovalnega urnika se mu ni uspelo udeležiti vseh. DP je končal kot peti v skupnem seštevku. »Vedno rad dirkam doma, a letos se je veliko terminov žal pokrivalo z drugimi preizkušnjami. Nadejam se, da bom prihodnje leto tekmoval več na domačih prizoriščih,« si je zaželel motokrosist iz Lukovice pri Domžalah.

Misli je strnil v videu.