GHD Ilirska Bistrica: treninge zasenčila huda nesreča Slavka Zormana

Prva vožnja gorsko-hitrostne preizkšnja Petrol Ilirska Bistrica 2013 danes ob 10., druga pa ob 13. uri.

Objavljeno
01. september 2013 03.45
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ilirska Bistrica - Uvod v današnji bencinski praznik, avtomobilistično gorsko-hitrostno preizkušnjo Petrol Ilirska Bistrica 2013 za slovensko državno prvenstvo, sta bila včerajšnja treninga, ki pa ju je zasenčila huda nesreča Slavka Zormana. Izkušeni voznik, ki je pred mesecem napolnil 47 let, pred kratkim pa se je veselil naslova državnega prvaka v razredu II v paralelnem relikrosu, je namreč na prvem treningu v zavoju izgubil zadek svojega renaulta clia williamsa in nato s kolesom trčil v robnik. Odbilo ga je na drugo stran ceste, nakar se je »jekleni konjiček« nekajkrat silovito zasukal in prevrnil. Dirkalnik je pri tem povsem izmaličil, tudi sam pa je ni dobro odnesel: poškodoval si je namreč ramo in nekaj vretenc pod vratom, kako bo to vplivalo na njegovo nadaljnjo kariero, pa je še prezgodaj sklepati.

Obilo smole je imel na drugem treningu tudi Felix Pailer v strupeno oranžni lancii delti integrale, saj mu je motor odpovedal poslušnost, tako da Avstrijec na današnji dirki ne bo mogel sodelovati. V Ilirsko Bistrico sicer ni dopotoval prvi favorit in rekorder proge, Italijan Simone Faggioli, zato je bil na treningih pričakovano brez konkurence lanski zmagovalec, Čeh Miloš Beneš (osella FA30), ki pa je prvega zasledovalca, rojaka Otakarja Kramskega (reynard K13), pustil za sabo za manj kot sekundo. Med Slovenci si je najboljše izhodišče privozil član velenjskega V-Racinga Patrik Zajelšnik (norma M20F), ki je imel na šestem mestu pred Marjanom Smrdeljem (lola F3000) dve sekundi zaloge.

Današnja prva vožnja na petkilometrskem odseku ceste od Ilirske Bistrice proti Šembijam bo sicer na sporedu ob 10., druga pa ob 13. uri.