GHD: najhitrejša povratnika Matevž Boh in Sašo Horvat

V Italiji se je začela sezona slovenskega državnega prvenstva v gorsko-hitrostnih preizkušnjah.

Objavljeno
19. maj 2014 17.20
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - V popolnem zatišju se je minuli vikend začela sezona gorsko-hitrostnega prvenstva slovenskih avtomobilistov, ki bo letos sestavljena iz treh preizkušenj na domačih tleh (Gorjanci, Lučine, Ilirska Bistrica) in treh v tujini, prvo od teh pa so vozniki že spravili pod streho v Verzegnisu pri Tolmezzu v sosednji Furlaniji. V konkurenci kar 220 udeležencev je bilo tudi 17 Slovencev, od tega sedem starodobnikov, le eden - Primož Kostajnšek - pa ni videl cilja.

Najhitrejša sta bila povratnika na steze, član velenjskega V-Racinga Matevž Boh (mitsubishi lancer) in dirkač Lamka Sašo Horvat (peugeot 206 WRC) - prvi je bil v generalni razvrstitvi 14., drugi pa 25., med njima je bilo dobrih dvanajst sekund razlike. Na zmagovalni oder je stopil še Michele Mancin (citroën saxo), sicer Italijan, ki pa letos nastopa v slovenskem prvenstvu. Lanski državni prvak Aleš Prek (Atom) je bil šele sedmi, vendar pa tokrat za volanom honde civic type R.

Mimogrede: Boh (tudi njegov oče Sandi je bil svojčas gorsko-hitrostni voznik) je »prešprical« zadnjo sezono in pol, Horvat pa celo zadnje tri sezone. A oba sta dokazala, da še nista pozabila dirkati.

V najšibkejšem razredu je bil v obračunu dirkačev s suzukijema swiftoma GTi Andrej Prelc (ElektroDekleva) tri sekunde hitrejši od Gregorja Juraka (V.R.T.), v razredu II je Mitja Strožič (V-Racing, ford escort RS 2000) ugnal Roka Vidmarja (Jazon, renault clio cup), v razredu III pa je Mancin na kolena spravila tudi Preka. Druga preizkušnja sezone bo 22. junija na Gorjancih.