Hamilton je najbogatejši športnik v Veliki Britaniji

Hamilton, ki se bori za četrti naslov svetovnega prvaka v formuli 1, ima za 131 milijonov funtov (154 milijonov evrov) premoženja.

Objavljeno
06. maj 2017 15.09
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain uses a smartphone to film the pit-lane during the second practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Friday, April 7, 2017. (AP Photo/Andy
A. V.
A. V.
London - Zvezdnik formula ena Lewis Hamilton je še bolj utrdil svoj položaj na prvem mestu najbogatejših športnikov, ki živijo v Veliki Britaniji, na drugem mestu pa je nogometaš Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović, je novo lestvico objavil Sunday Times. Poleg igralcev so na lestvici tudi trenerji.

Hamilton, ki se bori za četrti naslov svetovnega prvaka, ima za 131 milijonov funtov (154 milijonov evrov) premoženja, ki je v zadnjih 12 mesecih naraslo za 25 milijonov funtov. Petintridesetletni švedski državljan Ibrahimović je na lestvici med nogometaši prehitel soigralca na Old Traffordu in kapetana Wayna Rooneyja, čeprav se je Unitedu pridružil šele julij lani, konec aprila si je huje poškodoval koleno.

Ibrahimovićevo premoženje ocenjujejo na 110 milijona funtov, ki si ga je prislužil po igranju za Paris St Germain, Milan, Barcelono in Juventus, ima pa tudi bogato dolgoročno pogodbo s firmo Nike. Tretji na lestvici je Rooney (93 milijonov), prvo peterico pa zaključujeta voznik formule ena Jenson Button in igralec golfa Rory McIlroy s 86 in 82 milijoni funtov. McIlroy je s 26 milijona večjim deležem, kot pred letom dni, napravil največji napredek na lestvici.

Šesti je teniški igralec Andy Murray (77). Med prvo deseterico je pet predstavnikov nogometa, sedmi je trener Uniteda Jose Mourinho (61 milijonov), osmi je napadalec Walesa in Real Madrida Gareth Bale (54), deveto mesto pa si delita trener Manchester Cityja Pep Guardiola (50) in košarkar Los Angeles Lakers Luol Deng.