Hamilton: Vettla ne bi smeli izžvižgati

Britanski dirkač formule ena Lewis Hamilton je dejal, da si Sebastian Vettel zasluži pohvale za svoje dosežke.

Objavljeno
23. september 2013 22.20
Singapore F1 Auto Racing
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Singapur - Nedeljsko dirko formule ena v Singapurju je zaznamovala odlična vožnja Nemca Sebastiana Vettla, ki si je priboril sedmo zmago v sezoni, kot tudi številni žvižgi, ki so jih navijači namenili temu branilcu naslova svetovnega prvaka.

Nemca so po koncu nedeljske dirke vprašali, kaj mora storiti, da si bo izboril naklonjenost navijačev, Vettel pa jim je dal vedeti, da ga odzivi ne motijo:

»Mislim, da mi ni treba spremeniti prav nič. Nekaterim so naše vožnje všeč, spet drugim ne. Njihove žvižge razumem kot komplimente, saj so ljubosumni zaradi naših uspehov. Na njihovo početje se ne oziram, pri Red Bullu radi zmagujemo in to nam je danes tudi uspelo,« je dejal Sebastian Vettel.

Hamilton: Ne bi mu smeli žvižgati

Nemškemu dirkaču Red Bulla, ki ima v skupnem seštevku SP že 60 točk prednosti pred Špancem Fernandom Alonsom (Ferrari), je stopil v bran Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki ne rezume početja navijačev:

»Nikomur ne bi smeli žvižgati zaradi njegovih uspehov, ne glede na tako kako lahko ali težko jih je dosegel. Sebastian je na poti do četrtega naslova prvaka in zasluži si vse pohvale,« je dejal Hamilton, ki mu Vettlov način zmagovanja ne ustreza:

»Poskušal sem si predstavljati, kako bi bilo, če bi zmagoval tako zlahka kot on. Meni ne bi bilo po volji, če bi na dirkah vodil s takšno prednostjo, raje bi se s svojo konkurenco boril za zmago,« meni britanski dirkač, ki je v skupnem seštevku na tretjem mestu, s 96 točkami zaostanka za vodilnim Nemcem.

Lauda: Vettel je bil odličen

Sebastiana Vettla podpira tudi trikratni svetovni prvak Nicki Lauda: »Obnašanje navijačev je naravnost smešno, saj ne vedo, kaj mu je uspelo. Čestitam mu za izjemno predstavo, vodil je od samega začetka dirke. Če bi imel to možnost, bi mu za vožnjo na nedeljski dirki že danes podelil nagrado za svetovnega prvaka, tako odličen je bil,« je mladega Nemca pohvalil nekdanji avstrijski dirkač.

Do konca svetovnega prvenstva je še šest dirk, naslednja bo 6. oktobra v Južni Koreji.