Hamilton že tik za Sennovim hrbtom (VIDEO)

Vettel: Hvaležen sem moštvu, ki je moralo zadnji hip, v dveh urah, zamenjati motor in še pravočasno pripraviti dirkalnik.

Objavljeno
14. maj 2017 09.08
AUTO-PRIX-F1-ESP-PRACTICE
J. P.
J. P.

Barcelona - Včerajšnje kvalifikacije za peto letošnjo dirko svetovnega prvenstva v formuli ena, veliko nagrado Španije v Barceloni, bi bile težko še bolj razburljive in negotove, naposled je zmagovalca, Mercedesovega Otočana Lewisa Hamiltona, in prvega izzivalca, Ferrarijevega Nemca Sebastiana Vettla, ločilo pičlih pet stotink.

»Zelo sem ponosen vrnitve na vrh, moštvo je opravilo odličen posel. Pred kvalifikacijami smo se odločili za nekaj sprememb, zato je bil občutek v dirkalniku izjemen,« se je po osvojitvi 64. štartnega položaja v karieri - v tem pogledu mu le še eden manjka do velikega Ayrtona Senne - smejalo Hamiltonu, ki prejšnjič v Sočiju prvič po lanskem Spaju dirke ni začel iz prve štartne vrste.

Vettel, ki je lovil prvi dvojček zaporednih »pole-positionov« po sezoni 2013, je bil kajpak manj zadovoljen: »Z zadnjo šikano se nikakor ne morem spoprijateljiti, to je bilo vnovič usodno. Šlo je na tesno, hvaležen pa sem moštvu, ki je moralo zadnji hip, v slabih dveh urah, zamenjati motor in še pravočasno pripraviti dirkalnik. To je bil pravi čudež. Kvalifikacijsko drugo mesto zato poklanjam mehanikom.«

Slabe četrt sekunde je za Britancem na tretjem mestu zaostal njegov moštveni kolega, Finec Valtteri Bottas, zmagovalec prejšnje preizkušnje v Rusiji. Tudi njemu so morali zjutraj v garaži zamenjati motor, zato se na tretjem treningu ni navozil. »Dirkal sem torej s starejšo različico in že vnaprej vedel, da ne bom optimalno hiter. Težko je bilo najti pravi ritem, saj je bil zadek nestabilen. V kvalifikacijah sem bil že boljši, a je tudi tretje mesto ugodno izhodišče,« napoveduje Finec.