Heidfeld namesto Kubice

Poškodovanega poljskega dirkača Roberta Kubico bo na prvi dirki formule 1 v ekipi Lotus zamenjal nemški voznik Nick Heidfeld. Prva dirka v sezoni bo že čez mesec dni v Bahrajnu.

Objavljeno
16. februar 2011 20.05
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Pariz - Iz moštva Lotus so sporočili, da bo poškodovanega dirkača Roberta Kubico na njegovem mestu na prvi dirki formule 1 v sezoni, ki bo naslednji mesec v Bahrajnu, zamenjal Nemec Nick Heidfeld.

Izkušeni 33-letni Nemec bo zdaj mesec dni na dirkališču v Barceloni preizkušal Renaultov dirkalnik in se na prvi dirki pridružil ruskemu dirkači Vitaliju Petrovu.

Kubica, ki se je hudo poškodoval v nesreči na dirki relija v Italiji, bo okreval vsaj še tri mesece in je po hudih poškodbah roke, noge in dlani že izgubil sezono. Poljak je pred dnevi prestal še tretjo operacijo zlomljenih kosti v telesu.

»Raje bi se v formulo 1 vrnil v drugačnih okoliščinah, a ponosen sem, da sem dobil priložnost,« je povedal Heidfeld, ki ima za seboj sicer že 172 štartov na velikih nagradah, a še nobene zmage. Nemški dirkač je v preteklosti vozil za Sauber, kjer je bil njegov moštveni kolega tudi Kubica, v zadnjem obdobju pa delal kot Mercedesov testni voznik in sodeloval pri razvojni ekipi Pirellija.

»Vse se odvija zelo hitro, a nad tem, kar sem videl doslej, sem navdušen. Užival sem na testiranjih v Jerezu in se z ekipo že dobro ujel. Dober občutek imam tudi za dirkalnik, ki je precej inovativen. Zelo sem motiviran in komaj že čakam, da se sezona začne,« je še povedal Heidfeld.

»Nicku smo dali priložnost in priznam, da nas je vse presenetil,« je povedal šef Reanulta Eric Boullier. »Hiter je, izkušen in ima veliko tehničnega znanja, ki mu pomaga pri razumevanju in obvladovanju dirkalnika. Vedno smo govorili, da bo pri nas imel prednost izkušeni voznik in mislimo, da je Heidfeld idealen za nas.«