Herlings sezono začel z zmago

Prvo dirko prvenstva MXGP v Argentini je dobil Jeffrey Herlings, Tim Gajser je poškodovan.

Objavljeno
04. marec 2018 22.53
N. Gr., STA
N. Gr., STA
V Argentini se je začela nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. V elitnem razredu MXGP, kjer na prvi dirki v Neuquenu še ni bilo slovenskih predstavnikov, je slavil Nizozemec Jeffrey Herlings, z enakim številom točk je na drugem mestu preizkušnjo končal branilec naslova Italijan Antonio Cairoli.

V Neuquenu je prvo vožnjo elitnega razreda dobil Cairoli, a je bil Herlings tik za njim. Tretji Belgijec Clement Desalle je zaostal že pol minute.

Podoben je bil razplet v drugi vožnji, le da je tokrat Herlings za dve sekundi ugnal Italijana, še enkrat pa je bil na tretjem mestu že precej oddaljen Clement.

Razplet obeh voženj je tako ponudil skupno zmago Herlingsu, s 47 točkami pa je preizkušnjo v Patagoniji končal tudi Italijan. Tretji Desalle je uvod sezone končal pri 40 točkah, četrti je bil njegov rojak Jeremy van Horebeek (34).

Slovenci se bodo karavani v SP pridružili pozneje; zaradi posledic padca in poškodbe čeljusti na pripravljalni dirki v Italiji je namreč prvo postajo moral izpustiti svetovni prvak iz leta 2016 Tim Gajser, ki pa načrtuje vrnitev na motor že na naslednji dirki za VN Evrope čez 14 dni v nizozemskem Valkenswaardu. Tam bo predvidoma startal tudi Klemen Gerčar, ki načrtuje nastope na vseh evropskih dirkah, medtem ko bo tretji slovenski dirkač v SP Jernej Irt letos nastopil na manj preizkušnjah, prvič bo na startu aprila v Italiji.