Hill: Hamilton bo v Mercedesu lahko razprl svoja krila

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Damon Hill meni, da je imel Lewis Hamillton v McLarnu premalo svobode.

Objavljeno
30. september 2012 15.56
AUTO-PRIX-F1-MCLAREN MERCEDES-HAMILTON-FILER
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Po dolgotrajnem ugibanju o menjavi moštva, je britanski dirkač formule 1 Lewis Hamilton pred dnevi vendarle potrdil novico: iz McLarna se seli v Mercedes, kjer bo nasledil legendarnega Nemca Michaela Schumacherja.

Njegovo odločitev je podprl tudi nekdanji prvak Damon Hill, ki meni, da bi lahko McLaren bolje ravnal z nadarjenim dirkačem, ki je bil za moštvo dolgoročna naložba za prihodnost. »Lewis je bil v McLarnu kot ptič v kletki. V moštvu so načrtovali vsak trenutek njegovega življenja. Zato mu ne gre zameriti, da je želel drugam,« je povedal Hill in dejal, da bo Hamilton »zdaj lahko razprl svoja krila.« Prvak iz leta 1996 je še menil, da so bile vse večje napetosti med dirkačem in moštvom tudi razlog za ločitev.

Hamilton je v McLarnu vse od svojih najstniških let, leta 2008 je tedaj kot najmlajši dirkač v zgodovini tudi osvojil naslov svetovnega prvaka.

Po mnenju Hilla, si je moštvo preveč lastilo Hamiltonove uspehe. »Ko enkrat osvojiš prvenstvo, premagaš vse te ovire, enkrat prideš do točke, ko si rečeš: 'To je vendarle moje žibljenje'. Ne moreš biti zadovoljen, če si 'predstavnik uspehov' moštva. Nihče ne želi biti na preizkušnji vso kariero. Sam se moraš motivirati za svoje uspehe. Mislim, da si je tega zaželel, tudi Hamilton,« je še pristavil nekdanji britanski šampion.