Igor Jerman in sin Blaž v igri za naslov

Motociklizem: danes štart 24 ur Le Mansa z Igorjem Jermanom.

Objavljeno
21. september 2013 13.27
France Motor Racing Bol d'Or
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – Najboljši vzdržljivostni cestno-hitrostni motoristi na svetu, med katere že vrsto let sodi tudi slovenski as Igor Jerman, bi si težko izbrali bolj vznemirljivo prizorišče za slovo od sezone. Zadnjo dirko za svetovno prvenstvo pod okriljem FIM bo namreč tako kot lani gostil sloviti Le Mans, štart znamenite 24-urne preizkušnje pa bo danes ob treh popoldne.

Z velikimi pričakovanji jo bodo začeli člani ekipe Yamaha Austria (YART). Jerman & Co. (ob Igorju bodo tokrat njene barve branili še Avstralca Broc Parkes in Josh Waters ter Južnoafričan Sheridan Morais) so namreč še v igri za osvojitev naslova svetovnih prvakov, saj pred zadnjo dirko držijo skupno 2. mesto, pri čemer za vodilnim francoskim moštvom Suzuki Endurance (SERT) zaostajajo za 13 točk.

»Razlika na papirju ni videti velika, toda v resnici je precejšnja. Ali z drugimi besedami: na lovoriko lahko računamo le v primeru naše zmage in 4. mesta Francozov, kar je glede na njihovo formo zadnjih nekaj let malo verjetno. To pomeni, da bi morali imeti v ekipi SERT težave, mi pa bi morali odpeljati brezhibno preizkušnjo. Je pa res, da se lahko v 24 urah zgodi marsikaj, Francozi so, denimo, zaradi grdega padca že na prostih treningih ostali brez Anthonyja Delhalla, tako da se nikakor ne predajamo vnaprej,« je poudaril 38-letni motorist iz Depale vasi, po čigar sledeh že drvi tudi osemletni sin Blaž, ki ga jutri v Krškem čaka predzadnja dirka za DP v minimotu, v katerem sicer še lahko osvoji naslov prvaka. Omeniti kaže še, da bo v Le Mansu pod slovensko zastavo za francosko ekipo Flemmbo Kawasaki dirkal tudi Janez Prosenik.