Ime Marca Simoncellija ne bo nikoli pozabljeno

Italijansko dirkališče v Misanu bodo v spomin na pokojnega motociklista preimenovali v dirkališče Marca Simoncellija.

Objavljeno
04. november 2011 14.49
Posodobljeno
04. november 2011 15.26
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Valencia - Pred zadnjo dirko v letošnji sezoni MotoGP je bil na drugem prostem treningu v deževnih razmerah najhitrejši Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) pred Nickyjem Hydnom (Ducati) in Randyjem De Punietom (Pramac Racing).

Na dopoldanskem treningu je bil razpored na vrhu povsem drugačen, saj je najboljši čas zabeležil Casey Stoner (Honda), ki je bil hitrejši od Danija Pedrose (Honda) in Valentina Rossija (Ducati). Po tragični nesreči italijanskega motociklista Marca Simoncellija so preostali dirkači veseli, da je zaključek sezone pred vrati, saj si je naslov svetovnega prvaka že pred časom zagotovil Casey Stoner.

Že včeraj pa je predsednik uprave dirkališča v Misanu Luca Colaiacov sporočil, da bo steza v prihodnosti nosila ime po Marcu Simoncelliju. »To dolgujemu spominu na Sica, njegovi družini in tisočem navijačem, ki so občudovali njegov pogum in človeškost. Veseli smo in štejemo si tudi v čast, da bo steza v Misanu za vedno povezana z Marcom, ki bo tako ostal z nami za vedno,« je dejal Colaiacov.

SuperSic se je rodil in odraščal v mestecu Corianu, ki leži v neposredni bližini dirkališča, zato gre pričakovati, da bo njihova pobuda padla na plodna tla. Ob tem je Colaiacov še dodal, da družba Santa Moniac SpA, ki upravlja s samim dirkališčem, v nobenem primeru ne bo izkoriščala Simoncellijevo ime v komericalne namene, ki bi jim nato prinesli dobiček.

Tudi moštvo Gresini, za katerega je nastopal pokojni Simoncelli, se je na zadnji dirki v Valencii spomnilo na svojega mladega dirkača. Na ogled so namreč postavili njegov motocikel, poleg pa spominsko tablo, na kateri je številka 58 in napis: »Zbogom Marco, bilo nam je v čast in privilegij sodelovati s teboj.«