Jean Todt: Avstralija bi morala vedno gostiti dirko F1

Predsednik Svetovne avtomobilistične zveze Jean Todt, je med obiskom Melbourna izjavil, da bi morala Avstralija, dokler bo F1, gostiti dirko Velike nagrade. S tem se je postavil nasproti šefu F1 Bernieju Ecclestonu, ki je nedavno izjavil, da F1 avstralske dirke ne potrebuje.

Objavljeno
15. marec 2011 18.28
Jean Todt
V.B., delo.si
V.B., delo.si
Melbourne - Do uvodne dirke nove sezone F1, velike nagrade Avstralije, je še 12 dni. Prav kmalu bodo v Melbourne prispela vsa moštva in dirkači. Že v teh dneh pa je v Melbournu predsednik Svetovne avtomobilistične zveze (FIA) Jean Todt, ki je prišel v Avstralijo v okviru svetovne kampanije varne vožnje, vendar pa se vprašanjem novinarjev vezanih na prihajajočo dirko seveda ni mogel izogniti.

Novinarje je zanimal predvsem njegov odziv na nedavno izjavo šefa F1 Bernieja Ecclestona, da F1 avstralske dirke ne potrebuje. Jean Todt misli drugače: »Dokler je F1, mora biti v Avstraliji tudi dirka. Avstralija je med največjimi državami sveta, Velika nagrada Avstralije pa je vsako sezono med najboljšimi.« Povedal pa je še, da je Melbourne idealno prizorišče dirke.