Jensonu Buttnu le simbolična kazen za nesrečo; Alonsu odpovedal motor

Jenson Button se je le za dirko vrnil k McLarnu in takoj povzročil nesrečo, za kazen pa mu je malo mar. 

Objavljeno
28. maj 2017 23.34
Monaco F1 GP Auto Racing
N. Gr.
N. Gr.
Monako - Nekdanji svetovni prvak formule 1 Jenson Button se je dirkaško lani upokojil, a se je ta konec tedna za eno dirko vrnil v karavano formule 1. Njegov izlet k McLarnu se ni končal najbolje, dirko v Monaku je končal s trčenjem in odstopom, prislužil pa si je še kazen vodstva tekmovanja. A zanj bo zgolj simbolična, saj ne namerava več dirkati.

Vodstvo dirke ga je kot povzročitelja nesreče, v katero je bil vpleten še Pascal Wehrlein, kaznovalo s tremi mesti slabšim izhodiščem v startni vrsti na naslednji dirki. A ker Button, danes je bil v Monaku v vlogi enkratne zamenjave za Fernanda Alonsa, ne bo več nastopal v tej sezoni, kazen nima pravega pomena.

Button je v 61. krogu trčil v Wehrleina v zavoju Portier ob vhodu v predor, dirkalnik nemškega dirkača pa je nato ostal v pokončnem bočnem položaju na levih kolesih, stisnjen povsem ob zaščitni zid. Na stezo je zapeljal varnostni avto, nemški voznik pa je, potem ko so njegovega Sauberja spet postavili na vsa štiri kolesa, nepoškodovan zlezel iz bolida.

V Monaku je Button zamenjal Španca Fernanda Alonsa, ki se ta konec tedna preizkuša na še eni klasiki avtomobilizma, dirki 500 milj Indianapolisa.