Junaka Slovakiaringa Zoran Poglajen in Aleš Bužga

Če pri AŠ 2005 po odpovedi Panoniaringa ne bodo dobili nadomestnega prireditelja zadnje krožne dirke, so prvaki že znani.

Objavljeno
27. avgust 2013 16.43
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovakiaring je gostil predzadnji, četrti vikend avtomobilističnega krožno-hitrostnega državnega prvenstva. Tekmovalci so se na tem prizorišču merili drugič letos, glavna junaka pa sta bila Zoran Poglajen s pokalnim renaultom cliom v generalni razvrstitvi in Aleš Bužga v atraktivnem pokalu Lema GP 2013.

Na sobotni dirki so se v generalni razvrstitvi slovenskega DP na zmagovalni oder zvrstili trije vozniki s pokalnimi renaulti clii: Poglajen je bil prehiter za Jureta Marinška in novinko Simono Premrl, ki jo je dan pozneje na tretjem mestu - prav tako v pokalnem cliu - zamenjal Željko Čumurdžič. V skupnem seštevku ima Poglajen, ki je bil najhitrejši na polovici vseh dosedanjih preizkušenj v sezoni, pred zadnjo dirko, ki pa še visi v zraku (predvideni oktobrski Panoniaring so morali odpovedati, pri zvezi AŠ 2005 zdaj iščejo nadomestnega prireditelja), kar 137 točk zaloge pred prvim izzivalcem Matthiasom Lodijem. Če nadomestne preizkušnje ne bo, se je Zoran že okitil z naslovom državnega prvaka.

V pokalu Lema GP, v katerem vsi nastopajoči sedijo za volanom fiata grande punta, je bil v obeh preizkušnjah razplet pri vrhu enak: zmagal je izkušeni Aleš Bužga pred Luko Glazerjem in Androm Pertotom, v skupnem seštevku pa ima Lodi pičle štiri točke zaloge pred Tomažem Trčkom, ki se mu je močno približal z dvema julijskima zmagama na Salzburgringu. Tokrat sta bila oba v ozadju.