K Citroenu prihaja veliki tekmec Sebastiena Loeba

Moštvo Citroen je zapustil Sebastien Ogier, prišel pa je Finec Mikko Hirvonen, ki je letos postal svetovni podprvak.

Objavljeno
16. november 2011 16.06
Posodobljeno
16. november 2011 16.19
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Pariz - Le nekaj dni po koncu svetovnega prvenstva v reliju je že prišlo do prvih sprememb v postavah ekip za naslednjo sezono. Leta 2012 bo ob svetovnem prvaku Francozu Sebastienu Loebu v tovarniški ekipi Citroena vozil tudi letošnji svetovni podprvak, dosedanji veliki tekmec pri Fordu Finec Mikko Hirvonen.

Hirvonen in njegov sovoznik Jarmo Lehtinen sta bila člana Forda od leta 2006, po novem pa bosta vsaj dve sezoni vozila za francosko tovarno. V ekipi Citroena bo Hirvonen zamenjal dosedanjega drugega voznika Francoza Sebastiena Ogierja, piše STA.

»Po eni strani nam je žal, da nas zapuščata Sebastien Ogier in njegov sovoznik Julien Ingrassia, saj smo spremljali njun razvoj od zgodnjih začetkov in smo veliko naredili skupaj. Po drugi strani pa se veselimo izzivov z Mikkom Hirvonenom. V zadnjih sezonah je bil naš tekmec, zdaj pa bomo imeli priložnost, da skupaj posežemo še višje,« je ob zamenjavi v ekipi dejal direktor Citroenovega tekmovalnega moštva Olivier Quesnel.

Kje bo kariero nadaljeval Ogier, še ni znano

V pravkar končani sezoni je imel 31-letni Finec možnosti za osvojitev naslova vse do zadnjega relija v Walesu, ko ga je ustavila tehnična okvara dirkalnika, tako da je Loeb slavil osmič zapored. V dosedanji karieri je Hirvonen dobil 14 relijev za SP.

Medtem ko bo Hirvonen svoj debi za francosko ekipo imel na prvem reliju svetovnega prvenstva 2012 v Monte Carlu, pa je za zdaj še neznana dirkaška usodna Ogierja. Nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka, ki je večkrat javno izrazil nezadovoljstvo zaradi svojega statusa v ekipi in odnosa z Loebom, povezujejo z drugimi tovarniškimi ekipami, tudi Fordom in Volkswagnom, slednji nastope v SP šele načrtuje.