Ukrajinec Karpov slavil na spidveju v Krškem

Štadion Matije Gubca v Krškem je po treh letih znova gostil elitno dirko spidveja, ki jo je doil Ukrajinec Andrej Karpov.

Objavljeno
16. september 2012 09.47
Posodobljeno
16. september 2012 09.47
rsi_SPEEDWAY
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Krško - Spidvejisti iz sedmih evropskih držav, ki se borijo za naslov evropskega prvaka, so tretjo in hkrati predzadnjo dirko sezone odpeljali v Krškem.

Tam je bil najuspešnejši Ukrajinec Andrej Karpov, ki svojim konkurentom ni oddal niti točke. Drugo mesto si je privozil 17-letnik iz Latvije Andrejs Lebedevs, tretje pa češki veteran Aleš Dryml, ki je dirko pred koncem v najboljšem položaju, da prvič v karieri osvoji naslov evropskega prvaka.

Na dirki so nastopili tudi trije Slovenci, Maks Gregorič, Aleksander Čonda in Matic Voldrih. Predvsem Gregorič je upal na uspeh pred domačimi navijači, vendar mu je načrte prekrižala okvar motorja po tretji dirki, tako da je na koncu zasedel dvanajsto mesto (4 točke). Enak izkupiček je imel tudi Čonda, medtem ko je bil najboljši slovenski spidvejist tokrat Matic Voldrih s petimi točkami.

Prvenstvo se bo končalo in odločilo 30. septembra, ko bo v avstrijskem Cmureku tudi zadnja od finalnih preizkušenj tega tekmovanja.

Izidi:

1. Andrej Karpov (Ukr) 15 točk

2. Andres Lebedevs (Lat) 14

3. Aleš Dryml (Češ) 12

4. Robert Miskowiak (Pol) 11

5. Kjastas Poudzuks (Lat) oba 11

...

11. Matic Voldrih (Slo) 5

12. Maks Gregorič (Slo) 4

13. Aleksander Čonda (Slo) 4

 

Vrstni red po treh od štirih finalnih dirk:

1. Aleš Dryml (Češ) 40 točk

2. Andres Lebedevs (Slo) 34

3. Andrej Karpov (Ukr) 34

...

18. Matic Voldrih (Slo) 5

19. Maks Gregorič (Slo) 4

20. Aleksander Čonda (Slo) 4