Kawasaki slavil v Le Mansu, Slovenca brez uvrstitve

Dirkači Kawasakija so zmagali na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, Igor Jerman in Janez Prosenik nista dokončala dirke.

Objavljeno
23. september 2013 03.09
MOTORCYCLING-FRA-LEMANS-ENDURANCE
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Le Mans - Moštvo Kawasakija v postavi Gregory Leblanc, Fabien Foret in Nicolas Salchaud je slavilo na zadnji letošnji dirki vzdržljivostnega motociklističnega svetovnega prvenstva, preizkušnjo 24 ur Le Mansa, ki so jo končali s sedmimi krogi prednosti pred tekmeci.

Drugo mesto je na prestižni dirki osvojila ekipa Suzukija z dirkači Guyem Martinom, Dylanom Buissonom in Gwenom Giabbanijem. Tretja je bila Yamaha z Davidom Checo, Kennyjem Forayem in Matthieujem Lagriveom. Za tovarniško ekipo Kawasakija je bila današnja zmaga v Le Mansu že četrta zaporedna, skupno pa 12. v 36. izvedbi te dirke.

Skupne zmage v letošnjem SP se je četrtič zapored razveselila ekipa Suzukija v postavi Vincent Philippe, Julien Da Costa in Alexander Cudlin. Na današnji dirki sicer niso bili tako uspešni, zaradi tehničnih težav v zadnji uri in pol so zdrsnili na 26. mesto.

Slovenska predstavnika sta dirko končala predčasno. Igorju Jermanu in njegovi ekipi Yamaha Austria je sicer kazalo zelo dobro, po osmih urah so bili drugi, po 12 pa tretji, nato pa so Jerman ter sovoznika Broc Parkes ter Josh Hayes po 415 prevoženih krogih odstopili. Janez Prosenik je z ekipo Flembbo pred odstopom prevozil 118 krogov.