»Ko bo v Bahrajnu nastopil mir, se bomo vrnili tudi mi«

Potem ko je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) zaradi nemirov v Bahrajnu odpovedala uvodno dirko formule 1, je danes sporočila, da lahko organizatorji dirke v Bahrajnu predlagajo nov termin, ki pa ga morajo sporočiti do 1. maja.

Objavljeno
08. marec 2011 18.43
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si

Pariz - Uvodna dirka nove sezone formule ena v Bahrajnu je bila načrtovana za 13. marec, a so jo morali zaradi notranjih nemirov v državi odpovedati. Iz vodstva FIA so danes sporočili, da še vedno niso sprejeli nobene odločitve o tem, ali bo dirka tudi dokončno odpovedana. Prvi mož formule ena Bernie Ecclestone je sicer izjavil, da si želi, da bi Bahrajn dirko vendarle izpeljal, saj so se razmere v državi zelo umirile.

»Ko bo čas za to primeren, bomo pogledali kaj lahko storimo v zvezi s to dirko. Mogoče bi jo lahko uvrstili v termin, ki je predviden za VN Brazilije,« je pred dnevi razmišljal alfa in omega formule ena. Dirka v Braziliji je sicer na sporedu 27. novembra, takoj za preizkušnjo v Abu Dabiju.

»Ko bo v Bahrajnu nastopil mir, se bomo vrnili tudi mi,« je še dejal Ecclestone, ki je FIA tudi pozval, naj odločitev o usodi VN Bahrajna sprejme pred prvo dirko v sezoni, ki bo na sporedu 27. marca v Avstraliji.