Kubica: Nesreča me bo naredila še močnejšega

Čeprav od hude nesreče na reliju v Italiji, po kateri je s številnimi zlomi in poškodbami pristal v bolnišnici, ni minil niti en teden, dirkač Robert Kubica že razmišlja o tem, kako bi se čim prej vrnil na steze formule 1. Poljak se želi vrniti na dirkaške steze že v tej sezoni.

Objavljeno
11. februar 2011 14.39
Da.O, delo.si
Da.O, delo.si
Genova - »Prste lahko premikam in jih čutim. Podobno je z roko. A čaka me še ena operacija in šele potem bom lahko povedal kaj več,« je v pogovoru za časnik La Gazzetta dello Sport dejal 26-letni Poljak. »Žal mi je, da se je to zgodilo, predvsem zaradi moje mame, ki zelo trpi. Ne vem točno, kaj se je zgodilo, toda moj menedžer mi je natančno pojasnil vse okoliščine,« je še dejal Kubica, poroča STA.

»Zdaj imam v mislih samo eno: kako se čim prej vrniti. Čaka me rehabilitacija, a sem prepričan, da se bom na stezo vrnil še močnejši kot prej. Po takšnih nesrečah nisi več isti, mene pa naredijo močnejšega,« je o prihodnosti dejal Kubica. Nedeljska nesreča namreč zanj ni prva v karieri. Leta 2007 je na dirki za VN Kanade s polno hitrostjo treščil v zaščitni zid, a se je po le ni dirki prekinitve že vrnil na dirkališča, naslednje leto pa na istem prizorišču zmagal.

Kubico so v četrtek odpustili z intenzivnega oddelka bolnišnice Santa Corona v bližini Genove, a bo tam ostal še najmanj dva tedna. Nato se bodo odločili o njegovem nadaljnjem okrevanju, so še sporočili iz moštva Renault.