Kubica spet v dirkalniku F1

Nekdanji poljski as se je včeraj, šest let po brutalni nesreči v reliju, preizkusil na testiranju v Valencii.

Objavljeno
07. junij 2017 09.11
J. P.
J. P.

Valencia - Šest let po brutalni nesreči v reliju se je poljski avtomobilist Robert Kubica včeraj vrnil v dirkalnik formule ena, na testiranju v Valencii je namreč sédel v lotus E20 in opravil 115 krogov, po katerih pa je bil - kot so sporočili iz Renaulta - kritičen: »Priznajmo: Robert se je pritoževal nad oprijemom, podkrmiljenjem in podtlakom, a imel ob tem na obrazu največji nasmešek.«

Dvaintridesetletni Poljak bo tudi v prihodnje opravil nekaj testov za Renault, letos pa se je kot testni voznik že preizkusil v GP3, formuli E in LMP2. »Tega nismo obešali na veliki zvon, ker je šlo za zaseben test,« so čivknili pri konstruktorju iz Enstona. Seveda so se tako pojavili namigi, da bi utegnil Kubica zamenjati Britanca Jolyona Palmerja, ki v prvih šestih preizkušnjah svetovnega prvenstva formule ena še ni vpisal niti točke.

Poljakova kariera med dirkaško elito se je sicer predčasno končala februarja 2011, ko je za volanom škode fabie doživel hudo nesrečo na reliju Ronde di Andora. Odtlej si ni opomogel do te mere, da bi se lahko vrnil v formulo ena, je pa nadaljeval v drugih disciplinah vključno z relijem. Njegovo včerajšnjo novo epizodo v Valencii so že pozdravili nekdanji in zdajšnji dirkaški asi na čelu s Fernandom Alonsom.