Kubica uspešno okreva

Voznika formule 1 Roberta Kubico, ki je po hudi nesreči prestal zahtevno operacijo roke, so v italijanski bolnišnici Santa Corona že premestili z intenzivne nege. Vseeno bo njegovo okrevanje trajalo še precej časa.

Objavljeno
10. februar 2011 20.55
Robert Kubica
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Rim - Dirkač formule 1 Robert Kubica uspešno okreva po hudi nesreči na dirki relija v Andori v nedeljo. Kubici so zdravniki komajda rešili dlan, vendar pa je operacija uspela in dirkač že lahko premika roko. Danes so ga v italijanski bolnišnici Santa Corona tudi premestili z intenzivnega na travmatološki oddelek.

Vseeno voznika Renaulta čakata še dve operaciji, zdravniki mu bodo operirali stopalo in ramo. Že pred tem so mu zdravniki rešili desno roko, za katero so po prvih napovedih napovedovali amputacijo. »Roka je popolnoma stabilizirana, zdaj pa je potreben čas za popolno okrevanje in vračanje njene funkcionalnosti. Na žalost pa moramo reči, da ga čakata še dve operaciji,« so dejali zdravniki, ki ga zdravijo.

Kubico so iz Savone s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Italijo, kjer so ga operirali kar sedem ur. Kubica je ob trčenju v zid cerkve ostal vkleščen v avtomobilu. Kot so sporočili iz njegove ekipe Lotus Renault, bo v bolnišnici ostal še dva ali tri tedne, preden se bodo odločili, kje bo nadaljeval rehabilitacijo.

Poljaka naj bi v moštvu Lotusa začasno zamenjal Bruno Senna, nečak nedkanjega svetovnega prvaka Ayrtona Senne, za njegovo mesto pa se poteguje tudi Nick Heidfeld. »Odločitev bo znana po testiranju v Jerezu in Barceloni. Po testiranju bomo videli, kako se obnaša dirkalnik in voznik v njem,« je dejal predstavnik vodstva Renaulta Eric Boullier.