Lahko Vettel, tako kot leta 2010, spet okrade Alonsa?

Po zmagi na nedeljski nočni dirki v Singapurju Nemec Sebastian Vettel še računa na naslov svetovnega prvaka.

Objavljeno
25. september 2012 17.02
Posodobljeno
25. september 2012 18.03
TOPSHOTS-AUTO-PRIX-SIN-F1
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Singapur - Dirkač Red Bulla in aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel še ni odpisal ubranitve lanskega naslova. Zmaga na dirki v Singapurju je bila resda šele njegova druga v sezoni, a mu je vlila veliko nove samozavesti. Hkrati je v skupni razvrstitvi napredoval na drugo mesto, kjer za vodilnim Špancem Fernandom Alonsom zaostaja za 29 točk. Šest dirk pred koncem tako še vedno ohranja upe, da znova konča kot najboljši. Morda kot leta 2010 - z dramatičnim razpletom na zadnji dirki sezone.

Vettel je lani vpisal kar 11 zmag in bil nedotakljiv v dirki za naslov. Toda »njegova« sezona se je končala, v novi pa je na najvišji stopnički na 14 dirkah stalo sedem različnih zmagovalcev. Prav zato je povsem mogoče, da se ponovi scenarij izpred dveh let. »Mislim, da Fernando ne bi bil zelo zadovoljen, če bi se to spet zgodilo na zadnji dirki. Toda letošnja sezona je izjemna za vse nas. Na sporedu je še veliko dirk, naš dirkalnik je eden najboljših. To moramo obrniti v svoj prid in vztrajati vse do zadnje dirke. Bomo videli, kaj se lahko zgodi,« je povedal 25-letni dirkač, ki je pred dvema letoma v Abu Dhabiju naslov ukradel prav Alonsu. Španec je vodil pred zadnjo preizkušnjo, možnosti za naslov pa so imeli kar štirje dirkači. Vettel se je tedaj kot 23-letnik prikradel do zmage in postal najmlajši zmagovalec formule 1 v zgodovini.

Podobnega scenarija si že tudi šef Red Bulla Christian Horner, ki je spomnil na to, da je Vettel v sezoni 2010 pred zadnjima dvema dirkama zaostajal za 25 točk, a vseeno osvojil naslov prvaka. »Še naprej moramo 'krasti' točke Fernandu Alonsu, seveda pa bo moralo biti pred njim še kaj več dirkačev. Pred nami je še nekaj dirk, težko je napovedati, kaj se bo zgodilo. Najprej moramo zagotoviti, da sploh končamo dirke. Mislim, da smo ujeli ritem. Tudi če ne zmagujemo, je pomembno, da osvajamo točke. Tega si želimo, Prvenstvo je težko, toda zaenkrat smo še vedno v igri. Veselimo se naslednjih nekaj dirk, kjer bo naš glavni cilj premagati Fernanda,« je povedal Horner.