Liuzzi zapolnil še zadnje prosto mesto v F1

Pred začetkom sezone formule 1 so znani vsi dirkači v elitnem avtomobilističnem tekmovanju. Kot zadnji je sedež za sezono 2011 dobil Italijan Vitantonio Liuzzi, ki je danes postal drugi voznik ekipe Hispania Racing Team.

Objavljeno
09. marec 2011 18.02
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Barcelona - Pri Hispanii bo Liuzzi kot drugi voznik delal družbo Indijcu Narainu Karthikeyanu. Liuzzija so po končani lanski sezoni 2010 odpustili v ekipi Force India, čeprav je imel do konca pogodbe še eno leto.

»Vesel sem, da sem se dogovoril z ekipo Hispania Racing. Nikoli nisem izgubil upanja, da bi lahko nadaljeval kariero v formuli 1. Mislim, da imam dovolj izkušenj za to mlado in ambiciozno ekipo,« je 29-letni dirkač dejal ob podpisu pogodbe in se ob tem tudi zahvalil lastniku moštva Joseju Ramonu Carabanteju za novo priložnost.

»Tonia poznam že vrsto let, saj sva skupaj dirkala v nižje rangiranih tekmovanjih. Gre za zelo profesionalnega voznika, ki lahko moštvu s svojimi izkušnjami precej pomaga. Prepričan sam, da nam bo skupaj uspelo razviti konkurenčen dirkalnik,« ga je pohvalil tudi šef ekipe HRT.

Liuzzi sicer že ima nekaj izkušenj v formuli 1. Leta 2005 je bil tretji dirkač Red Bulla in je na treh dirkah zamenjal Christiana Kliena, nato je dve sezoni nastopal za Toro Rosso, leta 2008 je bil testni voznik Force Indie, lani pa dirkač za to moštvo. Kot še piše STA, bo Hispania svoj dirkalnik za prihajajočo sezono predstavila šele ta teden, nato pa z njim opravila dva dni testiranj v Barceloni. Nova sezone formule ena se bo začela 27. marca v Avstraliji.