Lahko Latvala Loebu prepreči zadnjo zmago?

Francoz Sebastien Loeb je po odstopu Mikke Hirvonena že postal svetovni prvak. Mu bo pripadla tudi zadnja zmaga?

Objavljeno
12. november 2011 15.01
Posodobljeno
12. november 2011 15.01
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Cardiff - Finec Jari-Matti Latvala (Ford) je prevzel vodstvo po sobotnem delu relija v Walesu, zadnje letošnje dirke svetovnega prvenstva. Latvala ima pred nedeljskimi zadnjimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami zdaj šest sekund naskoka pred starim in novim svetovnim prvakom Francozom Sebastienom Loebom (Citroen), piše STA.

Loeb si je naslov prvaka, zanj je to že osmi zaporedni, zagotovil že v petek, saj je njegov edini tekmec v boju za lovoriko, prvi voznik Forda Finec Mikko Hirvonen po težavah zaradi izleta s ceste in okvari motorja dirkalnika odstopil. Tako je Loeb izgubil edinega tekmeca v boju za skupno zmago, v boju za posamično v Walesu pa sta ostala le še Loeb in Latvala, vsi drugi so daleč zadaj.

Potem ko je po polovici današnjih šestih hitrostnih preizkušenj bolje kazalo Francozu, so se stvari v večernih urah obrnile v prid Finca. Z dobrimi vožnjami je Latvala prišel na prvo mesto, a razlika je še vedno majhna. Pred nedeljskimi odločilnimi šestimi HP najhitrejša v Walesu loči le šest sekund. Izven boja za zmago je tretji Norvežan Mads Ostberg, saj zaostaja že več kot dve minuti in pol.

 

 

 

 

 

Svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb (Citroen) je na poti do nove zmage. Na zadnjem reliju sezone v Walesu je po polovici sobotnih preizkušenj prednost pred Fincem Jari-Mattijem Latvalo (Ford) povišal na sedem sekund.

Francoz si je v petek že privozil osmi naslov prvaka, saj je njegov edini tekmec v boju za lovoriko Mikko Hirvonen (Ford) zaradi tehničnih težav z dirkalnikom odstopil.

V boju za posamično zmago v Walesu sta ostala le še Loeb in Latvala, saj tretji Norvežan Mads Ostberg zaostaja že skoraj dve minuti, njegov rojak Henning Solberg na četrtem mestu pa več kot štiri.