Lorenzo: Moja skrita želja je F1

Svetovni prvak v razredu moto gp je nakazal, da bi utegnil po koncu kariere na dveh kolesih presedlati na štiri.

Objavljeno
05. december 2015 09.52
ap/Spain MotoGP Motorcycle Racing
J. P.
J. P.

Valencia - Potem ko je italijanski motociklistični »doktor« Valentino Rossi pred leti v Barceloni že testiral Ferrarijev dirkalnik formule ena, je te dni tudi aktualni svetovni prvak v razredu moto gp, Yamahin Španec Jorge Lorenzo, nakazal, da bi utegnil po koncu kariere na dveh kolesih presedlati na štiri.

»Sedél sem že v dirkalniku GP2, moja skrita otroška želja pa je nekoč preskusiti srečo tudi v elitni dirkaški panogi - formuli ena. Morda se mi sanje nekoč uresničijo, zaenkrat pa ostajam zvest motociklizmu, ki je moja strast. Moto gp me je izoblikoval, pred mano je še nekaj izzivov,« pa je 28-letni trikratni šampion dal vedeti, da ga v bolidu formule ena ne bo videti še kar nekaj časa.

Na testiranjih leta 2012 v Valencii je Španec, ki se sicer navdušuje tudi nad igranjem nogometa, tenisa in golfa, krmaril dirkalnik serije GP2, ki velja za odskočno desko za formulo ena. Zanimivo: ko je svetovni prvak v F1 Lewis Hamilton pred časom izrazil zanimanje za dirkanje v razredu moto gp, sta se prav Lorenzo in Rossi prva javila, da bi mu odstopila svoj motocikel.