Lotus Renault v iskanju menjave za Kubico

Moštvo Lotus Renault po hudi nesreči njihovega dirkača Roberta Kubice sedaj zanj išče ustrezno menjavo, saj je za Poljaka nova sezona formule ena zagotovo izgubljena. Za njegovo mesto naj bi se potegovali Brazilec Bruno Senna, Italijan Vitantonio Liuzzi in Nemec Nick Heidfeld.

Objavljeno
09. februar 2011 11.53
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Tudi direktor moštva Lotus Renault Eric Boullier je po obisku bolnišnice v bližini Genovi, kjer trenutno okreva Kubica, potrdil, da so Senna, Liuzzi in Heidfeld najresnejši tekmeci za prosto mesto v njihovem novem dirkalniku. »Moštvo še vedno resno računa na Roberta in mu stoji ob strani. Upamo, da bo okreval še pred koncem sezone in se vrnil nazaj v ekipo,« je še dodal Boullier.

Precej možnosti za prevzem prostega sedeža naj bi imel Senna, ki je tudi uradno tretji dirkač moštva Renault in se je z novim dirkalnim že dodobra spoznal. Senna je v formuli ena debitiral preteklo sezono, ko je vozil za moštvo Hisapnie, a mu ni uspelo osvojiti nobene točke, vodstvo Renaulta pa ima pomisleke zlasti zaradi njegove neizkušenosti.

Bolj logična izbira bi bil izkušeni Heidfeld, ki v tej sezoni še nima zagotovljenega sedeža v F1, zato je bil nekaj časa testni vozik za McLaren Mercedes. Nemec v formuli ena nastopa že vse od leta 1999, v tem času pa je dirkal za moštva Prost, Jordan, Williams, zadnjih pet sezon pa je sedel v Sauberjevem dirkalniku.

Še najmanj možnost za sodelovanje z Renaultom ima Liuzzi, ki je po pretekli sezoni F1 izgubil svoj sedež pri Force India. »Veliko ljudi me povezuje z Renaultom. Pomembno pa je poudariti, da novico ni sporočilo moštvo Reanult, ampak gre le za ugibanja novinarjev,« je bil odkrit Italijan.

Kubica bo sicer v naslednjih dneh prestal še dve operaciji, najprej ga čaka poseg na desni roki in ramenu, nato pa bodo operirali še poškodovani komolec. »Včeraj je Robert že lahko komuniciral z zdravniki in svojo družino. Zaradi velikega obsega zdravil večino časa spi, a se ustrezno odziva na vse drežljaje. Novico o svojih poškodbah je sprejel zelo dobro in se je pripravljen boriti za čim hitrejši povratek v F1,« so še sporočili iz Renaulta.