Maria de Villota lani čudežno preživela, zdaj pa umrla naravne smrti?

Špansko dirkačico Mario de Villoto, ki je lani čudežno preživela hudo nesrečo, so našli mrtvo v hotelski sobi.

Objavljeno
11. oktober 2013 12.18
MOTOR-RACING/VILLOTA-DEATH
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Sevilla - Umrla je španska dirkačica Maria de Villota, hči nekdanjega voznika formule ena in sestra prav tako znanega dirkača. Potem ko je julija lani preživela hudo nesrečo in v njej izgubila desno oko, so jo danes zjutraj mrtvo našli v njeni hotelski sobi v Sevilli. Tam bi morala imeti danes novinarsko konferenco, na kateri naj bi predstavila knjigo o bližnjem srečanju s smrtjo na dirkališču v Angliji leta 2012.

De Villota je umrla v 33. letu starosti, njeno truplo pa so našli njeni sorodniki. Po prvih vesteh iz Španije v hotelski sobi ni bilo znakov nasilja ali samomora, zato policija domneva, da je umrla naravne smrti.

Mario de Villoto je športni svet bolje spoznal lani julija, ko je kot testna voznica Marussie doživela hudo nesrečo na stezi Duxford v Angliji. Z bolidom se je zaletela v tovornjak, ki je opravljal nujna vzdrževalna dela ob stezi. Njeno življenje je dolgo viselo na nitki, v nesreči je izgubila desno oko, a se je po daljšem okrevanju vendarle vrnila na dirkaške proge. Knjigo o nesreči z naslovom »Življenje je darilo« je prvič predstavila pred dnevi v Madridu.

Bila je ena redkih dirkačic, ki so sedle za volan formule 1, in opravljala delo testne voznice pri ekipi Marussia.