Marko Jerman bo začel s 14. mesta

Slovenski cestno-hitrostni motociklist bo jutri v Nemčiji tekmoval na vztrajnostni dirki za SP, 8 ur Oscherlebna.

Objavljeno
19. maj 2017 18.26
Marko Jerman
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski cestno-hitrostni motociklist Marko Jerman, član slovaške ekipe Yamaha MACO, bo jutri v Nemčiji tekmoval na vztrajnostni dirki za svetovno prvenstvo, 8 ur Oscherlebna, ki se bo začela ob 14. uri. To bo tretja preizkušnja sezone 2016/17 in druga v tem koledarskem letu.

Sredin trening je Jerman zaradi manjših zdravstvenih težav predčasno zapečatil, ekipa pa je motor pripravila za včerajšnje kvalifikacije, a niti v njih ni šlo vse gladko. Odprl jih je Jermanov ekipni kolega, Švicar Gregory Junod, ki se je po štirih krogih vrnil v garažo zaradi tehničnih težav.

Mehaniki so napako našli v elektriki motorja, zato so za Jermana takoj začeli pripravljati drug, sicer tekmovalni motor. Zasedba je zavoljo daljšega postanka v boksih izgubila nekaj dragocenega časa, a se je na koncu vseeno uvrstila na 14. mesto in bila glede na vse okoliščine z njim zadovoljna.

Po kvalifikacijah so dirkači opravili še večerni trening. Na dirki bo tekmovalo 33 ekip, s prvega štartnega mesta pa bo začela zasedba GMT94 Yamaha, ki po dveh preizkušnjah drži tretje mesto, medtem ko je Jerman s sotekmovalcema šesti. Do konca sezone se bo karavana preselila še na Slovaško in Japonsko.