Marquez šestič letos s prvega štartnega mesta

V kvalifikacijah za 13. dirko motociklističnega SP v razredu motogp sta se za Marquezom zvrstila Lorenzo in Rossi.

Objavljeno
14. september 2013 19.16
MOTO-PRIX-ITA-SMR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Marino - Španski motociklist Marc Marquez na hondi je bil najhitrejši v kvalifikacijah za jutrišnjo trinajsto preizkušnjo svetovnega prvenstva v razredu motogp v Misanu. Za dvajsetletnega mladeniča, ki jo je pri kvalifikacijskem padcu odnesel brez poškodb, bo to že šesti »pole position« v sezoni. Z drugega mesta bo dirko za veliko nagrado Italije začel njegov rojak Jorge Lorenzo, s tretjega pa zimzeleni domači as Valentino Rossi, oba z yamahama.

Marquez sicer lovi šesto zmago v sezoni, s katero bi se še učvrstil v skupnem vodstvu - zaenkrat je 30 točk pred rojakom in moštvenim kolegom Danijem Pedroso, še devet točk več zaostaja najhitrejši na zadnji preizkušnji v Silverstonu Lorenzo, sicer branilec naslova svetovnega prvaka in zmagovalec zadnjih dveh izvedb preizkušnje v Misanu.

V razredu moto2 si je najboljši štartni položaj zagotovil Španec Pol Espargaro, ki je bil hitrejši tudi od rojaka Esteveja Rabata in Japonca Takajakija Nakagamija (vsi kalex). V najšibkejši kategoriji pa si je najlepše izhodišče privozil Nemec Jonas Folger (kalex KTM) pred Špancema Alexom Rinsom in Maverickom Viñalesom.