Massa: Sodelovanje Alonsa in Räikkönena se ne bo obneslo

Brazilski dirkač formule ena Felipe Massa je podal svoje mnenje o sodelovanju Fernanda Alonsa in Kimija Räikkönena.

Objavljeno
17. september 2013 16.34
reu/MOTOR-RACING-PRIX/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Brazilski dirkač v Ferrariju Felipe Massa je v pogovoru za brazilsko TV Globo razkril svoje mnenje o Špancu Fernandu Alonsu in Fincu Kimiju Räikkönenu, ki bosta v naslednji sezoni vozila za italijansko moštvo.

Brazilec, ki po koncu te sezone svoj sedež moral prepustiti Räikkönenu, dobro pozna oba dirkača, saj z Alonsom dirka zadnja štiri leta, medtem ko je bil Finec njegov moštveni kolega med letoma 2007 in 2009.

»Zelo dobro ju poznam, tako na stezi kot zunaj nje. Sta odlična dirkača, vendar se bojim, da njuno sodelovanje ne bo uspešno. Svoje nadrejene sem opozoril, naj se letos »nadihajo«, dokler je to mogoče, saj v prihodnji sezoni to ne bo mogoče,« je dejal brazilski dirkač.

Ne bo več dirkal za Alonsa

Felipe Massa je javno spregovoril o tem, da preostanek sezone ne bo več dirkal za Fernanda Alonsa, temveč bodo v ospredju njegovi interesi.

»Moje dirkanje ne bo več podrejeno Alonsu, že od petkovega treninga v Singapurju bom dirkal le zase. Poskušal bom izkoristiti vsako priložnost za prehitevanje, saj je čas, da poskrbim zase,« je zaključil Massa.

Brazilec je svojo kariero v formuli ena začel leta 2002 pri Sauberju, nato pa je leta 2006 prestopil k Ferrariju, s katerim bo po koncu sezone končal sodelovanje. Massa je v svoji karieri vozil na 185 dirkah in osvojil 783 točk. V svoji karieri še ni osvojil naslova svetovnega prvaka, najbližje je bil leta 2008, ko je za Britancem Lewisom Hamiltonom zaostal za vsega točko.