Massa že potrdil slovo od Ferrarija

Jutri bo menda tudi uradno potrjen prestop finskega dirkača formule 1 Kimija Räikkönena v Ferrari.

Objavljeno
10. september 2013 21.03
ap* Raikkonen
Mi. Š., Š. Ro., šport
Mi. Š., Š. Ro., šport

Monza - Če gre verjeti poročanju različnih medijev, bo Kimi Räikkönen prihodnje leto spet dirkal za Ferrari, kar naj bi obe strani potrdili jutri. »Ledeni mož« naj bi že minulo sredo sprejel mamljivo ponudbo Luce di Montezemola.

Toda kljub temu jih ni malo, ki še vedno močno dvomijo, da se bo 33-letni Finec zares vrnil k moštvu iz Maranella, s katerim se je v sezoni 2007 veselil naslova svetovnega prvaka. Ne znajo si pač predstavljati njegovega sodelovanja s Špancem Fernandom Alonsom.

Kakor koli že; italijanski navijači so možnost Räikkönenovega prihoda k Ferrariju sprejeli z navdušenjem, kar so med nedeljsko veliko nagrado Italije v Monzi pokazali z različnimi transparenti. Na enem od njih je pisalo: »Kimi, vrni se v Italijo. Imamo vino!«

Massa: Nič več za Ferrari

Govorice o vrnitvi Räikkönena je danes okrepil tudi drugi voznik Ferrarija Felipe Massa, ki razkril, da v naslednji sezoni ne bo več dirkal za Ferrari. »V sezoni 2014 ne bom več član Ferrarija. Ekipi bi se rad zahvalil za vse zmage in čudovite trenutke, ki smo jih skupaj doživeli,« je prek twitterja sporočil brazilski dirkač.

Massa se je Ferrariju pridružil leta 2006, a bil že od nekdaj voznik št. 2. Nekdaj ob Michaelu Schumacherju, nato Räikkönenu in naposled tudi Alonsu.