Massin dirkalnik po nekaj krogih zajel požar, najhitrejši Kubica

Felipe Massa je s svojim novim Ferrarijevem dirkalnikom F150 na stezi v Valencii naredil le nekaj krogov, a je moral hitro prekiniti svoja testiranja, saj je dirkalnik zajel požar. Njegov moštveni kolega Fernando Alonso prve dni testiranj tovrstnih težav ni imel, včeraj je bil celo najhitrejši.

Objavljeno
03. februar 2011 17.03
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Valencia - Moštvo iz Maranella je že pojasnilo, da je imel njihov novi dirkalnik F150 manjšo tehnično okvaro, kar je pripeljalo do puščanja olja in posledično tudi požara. »Imeli smo precej nesreče, saj je lubrikant spolzel na izpušni sistem, kar je privedlo do požara in povzročilo nekaj škode na samem dirkalniku. Naši mehaniki so se takoj lotili popravila, a Masse pred popoldnevom zagotovo ne bo na stezi,« so pri Ferrariju zapisali v uradnem sporočilu za javnost.

Brazilčev moštveni kolega Fernando Alonso pa s svojim dirkalnikom tovrstnih težav nima, celo več, na včerajšnjih celodnevnih testiranjih je bil najhitrejši. Dvakratni svetovni prvak je namreč postavil čas 13.307 sekund in tako prehitel tudi aktualnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla (1:13.614), medtem ko njegov moštveni kolega Mark Webber včeraj ni bil konkurenčen.

Zadnji dan zimskih testiranj v Španiji je najbolje izkoristilo moštvo Lotus Renault, saj je bil dirkač Robert Kubica danes najhitrejši. Poljak je slabo uro pred koncem testiranj postavil čas 1:13.144, za njim pa se je zvrstil dirkač moštva Force India Adrian Sutil, ki pa je odpeljal tudi največ testnih krogov.

Ferrarijevi mehaniki so le uspeli usposobiti dirkalnik Masse, ki se je pozno popoldan vrnil na stezo in zabeležil peti najhitrejši čas. Britanec Jensen Button je z lanskoletnim dirkalnikom McLaren Mercedesa zasedel tretje mesto, včerajšni slab vtis pa je s četrtim mestom popravil Mark Webber (Red Bull).