MOK zadovoljen z olimpijsko infrastrukturo v Sočiju

Predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja so obiskali Soči, prizorišče prihodnjih OI, in pohvalili delo prirediteljev.

Objavljeno
26. september 2013 18.31
OLY-2014-RUSSIA
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Soči - Predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) so še zadnjič obiskali ruski Soči, ki bo med 7. in 23. februarjem prihodnje leto gostil zimske olimpijske igre.

Kot je povedal predsednik koordinacijskega odbora MOK Jean-Claude Killy, je zadovoljen z delom prirediteljev, ki pa vodo morali dokončati še nekatere malenkosti.

»Vse je res čudovito. Niti najmanj ni opaziti zamud pri gradnji vse potrebne olimpijske infrastrukture. Seveda, da so še nekatere malenkosti, ki jih je treba končati, vendar pa te ne kazijo splošne dobre ocene. Organizatorje bi ob tej priložnosti pozval, naj izkoristijo še vsako preostalo urico za končanje del,« je na novinarski konferenci ob koncu obiska Sočija povedal Killy.

Francoz je na konferenci podal tudi svoje mnenje o spornem ruskem protigejevskem zakonu »za zaščito mladine pred propagando popivanja, drog in netradicionalnih spolnih razmerij,« s katerim je uradni Kremelj povzročil splošno zgražanje ter grajo mednarodnih skupin za zaščito človekovih pravic: »Dokler omenjena zakonodaja ni v nasprotju z olimpijsko listino, smo zadovoljni,« je na kratko dejal 70-letni Killy.

Olimpijski Soči je prav med obiskom predstavnikov MOK-a zajelo večdnevno neurje z nalivi, ki pa ni poškodovalo olimpijske infrastrukture.

»Stoletne vode so pravzaprav bile sijajna generalka za organizatorje in najboljši možen test za infrastrukturo. Prav nikjer ni bilo opaziti kakšne škode,« je bil zadovoljen Killy.