MotoGP: svetovni prvak Stoner do novega pole positiona

Casey Stoner je bil še 12. letos najhitrejši v kvalifikacijah in si priboril najboljšo startno pozicijo za VN Valencije.

Objavljeno
05. november 2011 11.46
Posodobljeno
05. november 2011 12.02
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Valenica - Na sporedu je še zadnji motociklistični konec tedna v letošnji sezoni, kjer je največ pozornosti namenjeno razredu 125cc. Že pred časom si je namreč naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP zagotovil Casey Stoner, (Honda), ki je bil najhitrejši na današnjih kvalifikacijah.

V razredu Moto2 pa si je svoj prvi naslov priboril Nemec Stefan Bradl, saj je v zadnjem trenutku nastop odpovedal Marc Marquez, ki bi Nemca v skupnem seštevku kot edini še lahko prehitel. Marquez ima namreč še naprej težave z očmi, kar je posledica njegovega padca na treningu za VN Malezije.

V najšibkejši konkurenci sta v igri za naslov le še Španec Nicolas Terol (Aprilia), ki ima 20 točk naskoka pred Francozom Johannom Zarcom (Derbi). Terol si je v kvalifikacijah zagotovil deveto mesto, precej bolj uspešen je bil Zarc, ki se bo pognal s tretjega mesta.

Stoner je bil tudi danes najhitrejši, dosegel je namreč najboljši čas prostega treninga, v popoldanskih urah pa si je zagotovil še 12. pole position v letošnji sezoni. Z drugega mesta bo na zadnji dirki nastopil Dani Pedrosa (Honda), tretje mesto pa si je pridirkal Ben Spies (Yamaha). Zaradi poškodbe se je nastopom v Valencii odpovedal lanskoletni prvak Jorge Lorenzo, Valentino Rossi pa je bil šesti.