Motokrosisti z 11. mestom v finale A

Slovenska ekipa v motokrosu v postavi Gerčar, Irt in Gajser se je v kvalifikacijah dirke za pokal narodov uvrstila v finale A.

Objavljeno
27. september 2014 20.46
Slovenija, Orehova vas, 7.10.2012 - GAJSER Tim foto:Tadej Regent/Delo
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Riga - Slovenska ekipa v motokrosu v postavi Klemen Gerčar, Jernej Irt in Tim Gajser se je v kvalifikacijah dirke za pokal narodov, ki bo v nedeljo v latvijskem Kegumsu, zanesljivo uvrstila v finale A. Slovenci so bili danes 11. in si tako zagotovili nastop na prestižni dirki ob koncu sezone. Najhitrejši so bili branilci naslova Belgijci.

»Pogled na razpredelnico najboljših ekip na svetu je naravnost navdušujoč in pomeni tudi manj nervoze pred jutrišnjo dirko, ko nam ne bo treba v B finale. Čestitke fantom, ki so pokazali, da kljub majhnosti države in temu primerni infrastrukturi lahko mešamo štrene v svetovni eliti,« je za STA povedal vodja ekipe Herman Jakolič.

Prvi je nastopil Gerčar, ki je v kategoriji MXGP dirko končal na 16. mestu, Jernej Irt pa se je na progo podal v drugi skupini v razredu MX2 in zasedel 18. mesto. Zmagal je osemkratni svetovni prvak Antonio Cairoli.

Za presenečenje je poskrbel Gajser, ki je kljub počenemu rebru - na treningu je trčil z enim od počasnejših tekmecev - osvojil tretje mesto v kategoriji MX open. Obetavni Slovenec je na jutranjih treningih dvakrat padel, enkrat celo tako hudo, da si je poškodoval rebro. 18-letnik je kasneje vseeno nastopil in Slveniji pripeljal odlično tretje mesto.

»Zadovoljen sem, da se je tako izteklo. Bolelo je zelo, ampak sem na bolečino skušal pozabiti in se osredotočiti na dirko. Vesel sem skupnega 11. mesta, kar nam bo dalo dober startni položaj na dirki,« je po odličnem nastopu povedal Gajser, za katerega je bil to celo prvi nastop z močnejšim motorjem na svetovnem prizorišču.