Na sloviti dirki v Le Mansu tudi Jerman

Tekmovalci bodo danes in v petek popoldne odpeljali kvalifikacije. Dirka se bo začela v soboto ob 15. uri.

Objavljeno
13. april 2017 18.57
A. V., STA
A. V., STA
Le Mans - Na znanem francoskem dirkališču Le Mans bo konec tedna na sporedu slovita vztrajnostna motociklistična dirka za svetovno prvenstvo, 24 ur Le Mansa. Na dirki bo kot član slovaške ekipe Yamaha MACO Racing Team tekmoval tudi slovenski motociklist Marko Jerman.

Prva dirka letošnjega svetovnega prvenstva je bila na sporedu že konec lanske sezone, zato bo francoska preizkušnja druga po vrsti. Ekipa iz Bratislave se je takrat odlično odrezala in osvojila četrto mesto, najboljši v ekipi pa je bil prav Jerman. Poleg njega ekipo sestavljata še Švicar Gregory Junod in Francoz Anthony Dos Santos.

Po prvi dirki je v vodstvu francoska ekipa Suzuki Endurance Racing Team. Na dirko je ta vikend prijavljenih 60 ekip, skupno bo tako tekmovalo kar 180 dirkačev. Po napovedih organizatorja si bo dirko tudi letos na dirkališču ogledalo okrog 100.000 navijačev.

Jerman je v zimskem obdobju trdo treniral in poleg fizičnih treningov opravil tudi nekaj treningov z motorjem, večinoma na italijanskih progah. "Počutje je dobro, pričakovanja ekipe pa so glede na rezultat prve dirke visoka. Že jeseni bi lahko z nekaj športne sreče končali na stopničkah. Upam, da nam bo to uspelo že ta vikend, čeprav je konkurenca zelo močna. Vendar imamo realne možnosti za visoko uvrstitev," je optimistično napovedal Jerman, ki je v Francijo odpotoval že pred nekaj dnevi.

Tekmovalci bodo danes in v petek popoldne odpeljali kvalifikacije. Dirka se bo začela v soboto ob 15. uri, končala pa v nedeljo prav tako ob 15. uri. Najtežji del tekmovalce čaka ponoči, ko se poleg zmanjšane vidljivosti spopadajo še z nizkimi temperaturami.