Najhitreje štartal prvak Humar

Uvodni dve hitrostni preizkušnji relija Idrija najbolje odpeljala dva domača dirkača, Aleks Humar in Rok Turk.

Objavljeno
11. oktober 2014 01.54
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Idrija - Osmi reli Idrija, predzadnja letošnja preizkušnja za slovensko državno prvenstvo in predzadnja na domačih tleh (zastor bo sicer padel v Poreču), se je začel danes s prvima dvema hitrostnima preizkušnjama na nekaj več kot dvekilometrski trasi nad Idrijo. Med 36 izključno slovenskimi dirkači, ki so se pojavili na štartu, je pričakovano najhitreje štartal 42-letni branilec šampionskega naslova Aleks Humar (renault clio R3), ki si je pred prvim izzivalcem, sokrajanom Rokom Turkom (peugeot 208 R2), nabral štiri sekunde in pol zaloge.

Vsi ostali zamujajo že precej več, tretje mesto pred jutrišnjim nadaljevanjem drži nekdanji državni prvak Boštjan Logar (peugeot 208 R2). Humar kajpak vodi tudi v razredu II, medtem ko ima v šibkejši kategoriji najboljše izhodišče Jan Mrak (MG ZR 105). Ta se je v generalni razvrstitvi zavihtel celo na odlično peto mesto in, sliši se neverjetno, za seboj pustil tudi prekaljene mačke z dosti zmogljivejšimi »jeklenimi konjički«, denimo Janija Trčka z mitsubishijem lancerjem devete evolucije.

Jutri bo na sporedu še preostalih pet »brzincev«, Čekovnik trikrat in Zadlog dvakrat. Štart sobotnega tekmovalnega dela bo ob 10.08, cilj relija pa ob 16.10 na Mestnem trgu.