Nova kazenska točka za Marqueza

Vodilni v skupnem seštevku razreda motogp Marc Marquez je po nevarnem manevru v Aragoniji že ob tretjo točko letos.

Objavljeno
10. oktober 2013 12.46
reu+MOTORCYCLING-PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kuala Lumpur - Španec Marc Marquez (honda), vodilni motociklist v svetovnem prvenstvu v razredu motogp, zaradi nevarnega manevra na dirki za VN Aragonije (še) ne bo kaznovan s štartom iz zadnje vste na nedeljski preizkušnji v Sepangu, temveč si je mladi zvezdnik po zasedanju komisarjev Dorne in predstavnikov Honde prislužil »le« kazensko točko, zdaj je že pri treh.

Marquez je v Aragoniji med prehitevanjem obliznil motocikel moštvenega kolega in rojaka Danija Pedrose, ki je kmalu zatem padel in poškodoval dirkalnik. Vodilni letošnji voznik je priznal napako in je tako že pri treh kazenskih točkah, prvi dve sta mu pripadli v Silverstonu, kjer ni upošteval rumene zastave. Zdaj ga le še točka loči od štarta z zadnjega mesta.

Komisarjem je že pred zasedanjem požugal branilec naslova Jorge Lorenzo, češ naj ne poznajo milosti do neustrašnega Marqueza: »Njegov spodrsljaj ni bil resen, če pa vse njegove dosedanje seštejem, je jasno, da je agresiven voznik, ki ogroža sebe in druge.«

Pred nedeljsko dirko v Sepangu, prireditelji so prodali že več kot 80.000 vstopnic, je ponovno v ospredju varnost proge, na kateri se je pred dvema letoma smrtno ponesrečil Italijan Marco Simoncelli, pretekli mesec pa sta na njej umrla motociklist in varnostnik. Funkcionarji dirke se zaklinjajo, da je proga varna, zadnja nezgoda pa naj bi bila le splet nesrečnih okoliščin.