Obupani Grosjean: Obljubim, da se bom popravil

Francoski dirkač je v zadnjem obdobju tarča hudih kritik v F1, saj je v prvih nekaj ovinkih povzročil veliko nesreč.

Objavljeno
10. oktober 2012 12.20
AUTO-PRIX-JPN-F1
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Na dirki za VN Japonske smo bili v Suzuki še enkrat več v tej sezoni formula ena priča nesreči, ki se je zgodila že pred prvim ovinkom. Kot že tolikokrat letos, je bil spet v glavni vlogi Romain Grosjean, ki v želji po čim boljšem štartu tvega preveč in povzroči nesrečo, v kateri kratko potegnejo tudi preostali dirkači.

V Suzuki je to na lastni koži občutil Mark Webber, ki je s Francozom trčil v drugem ovinku in moral dirko pričeti z ozadja. Avstralec je po japonski preizkušnji besnel nad Grosjeanom in njegovo vožnjo označil za »noro in neodgovorno« ter mu predlagal počitnice.

Grosjean se je Webbru sicer opravičil za incident in pojasnil, da skuša storiti vse, kar je v njegovi moči, da bi se izognil tovrstnim scenarijem. »Vse od dirke v Singaporju si zelo prizadevam, da bi se izognil nesrečam. Na Japonskem sem pazil, da ne bi trčil s (Sergiom) Perezom, a me je nato presenetila hitrost Webbra. Razlika v hitrosti med nama je bila žal prevelika, da bi lahko preprečil trčenje. To je bila neumna napaka. Po dirki sem stopil do Marka, ki več kot očitno ni bil srečen in se mu opravičil. Oba morava pozabiti na to in iti naprej,« je svojo stran zgodbe podal 26-letni Francoz.

Vodja ekipe Lotus Eric Boullier meni, da njegov varovanec ni divjo voznik, del krivde je zvalil tudi na preostale dirkači, ki naj bi želeli Grosjean na stezi stisniti v kot, saj se dobro zavedajo, da se bo slednji na vsak način skušal izogniti nesreči. V moštvu so sklicali tudi sestanek, na katerem so pregledali posnetke nesreč ter na ta način želeli preprečiti, da bi se le te spet ponovile.

»Vzemimo za primer dirko v Singaporju, ko se je Grosjean po prepovedi spet vrnil na stezo. Takoj po štartu so ga "napadli" nekateri dirkači in nanj vršili poseben pritisk ter tako skušali pridobiti nekaj mest. V Suzuki je nato napravil malo napako, a smo se o vsemu pogovorili. Zaradi tega slabe volje v naši ekipi ni,« je dejal Boullier.