Ogierju prvi naslov svetovnega prvaka

Francoski dirkač Sebastien Ogier si je na uvodni etapi dirke po Franciji zagotovil premierni naslov svetovnega prvaka.

Objavljeno
03. oktober 2013 22.10
AUTO-RALLY-FRA-WRC
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Strasbourg - Francoz Sebastien Ogier (VW Polo-R) si je na uvodni etapi relija po Franciji zagotovil svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

Francoski dirkač je pred začetkom enajste dirke sezone potreboval le točko in na današnji prvi hitrostni preizkušnji zasedel tretje mesto, medtem ko je njegov najbližji zasledovalec, Belgijec Thierry Neuville (Ford Fiesta RS), osvojil le drugo mesto, s čimer je ostal brez dodatnih treh točk in tudi možnosti za preboj na skupno prvo mesto.

Prvo hitrostno preizkušnjo je sicer dobil Španec Dani Sordo (Citroen DS3), ki je bil za 0,7 sekunde hitrejši od Neuvilla, tretjeuvrščeni Ogier pa je zaostal za dodatno desetinko (+0,8).

»Presrečen sem! Pred prvo preizkušnjo s sovoznikom nisva bila prepričana, ali nama lahko uspe, vendar sva uresničila zastavljeni cilj, za katerega sva se borila osem let. Zdaj se moramo osredotočiti na preostanek vikenda in naš glavni cilj je skupna zmaga med konstruktorji. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom osvojil čim več točk,« je dejal 29-letni Ogier.