Ogierju reli po Mehiki in skupno vodstvo

Za petkratnega svetovnega prvaka Ogierja je to druga zmaga v sezoni, slavil je že na uvodnem reliju Monte Carlo.

Objavljeno
11. marec 2018 22.57
TOPSHOT-RALLY-MEXICO
A. V.
A. V.
Leon - Francoz Sebastien Ogier (Ford) je zmagovalec relija po Mehiki, tretje preizkušnje za svetovno prvenstvo. Ogier je za 1:13,6 minute ugnal drugovrščenega Španca Danija Sorda (Hyundai), tretjeuvrščeni Britanec Kris Meeke (Citroen) pa je zaostal 1:29,2 minute. Ogier je z zmago tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.

Za petkratnega svetovnega prvaka Ogierja je to druga zmaga v sezoni, slavil je že na uvodnem reliju Monte Carlo. Na Švedskem je po težavah osvojil 11. mesto.

Ogier je imel v soboto nekaj sreče, da se je izognil truplu psa na cestišču, manj sreče pa je imel njegov rojak Sebastien Loeb (Citroen). Devetkratni svetovni prvak, ki bo letos nastopil le na treh relijih, je vodil do smole s predrto gumo, ki ga je potisnila na peto mesto.

"Na cestišču je bil mrtev pes, ob njem pa je bil še en pes, ki kot da ga je čuval. Moral sem ostro zavirati in sem zato, da bi se jima izognil, končal napol v jarku. Moja žena je zelo zaščitniška do živali, tako da če se ne bi izognil, doma ne bi osvojil nobenih točk," je o incidentu povedal Ogier, ki je v Mehiki zmagal četrtič.

Voznik Forda je vodstvo prevzel v 14. hitrostni preizkušnji, ko je smolo imel Loeb, ki je moral zamenjati prednjo levo gumo. "To je pač reli. Verjetno smo vsi zapeljali čez isti kamen, ampak tokrat sem pač jaz imel smolo," je mirno pojasnil Loeb, ki je bil na koncu svojega prvega relija po letu 2013 peti.

"To, da sem bil v vodstvu, je več, kot sem pričakoval. Škoda, da se ni izšlo še za boljšo bitko," je še povedal 44-letni Loeb, ki je januarja nastopil na vzdržljivostnem reliju Dakar v Južni Ameriki.

V skupni razvrstitvi ima zdaj Ogier 60 točk, sledijo Belgijec Thierry Neuville (51), Norvežan Andreas Mikkelsen (34), Britanec Meeke (32) in Finec Jari-Matti Latvala (30).

Naslednja preizkušnja bo reli na Korziki v začetku aprila.