Pedrosa v Barceloni s prvega mesta

V kvalifikacijah ni šlo najbolje vodilnemu v skupnem seštevku Špancu Mavericku Vinalesu, začel bo šele z devetega mesta.

Objavljeno
10. junij 2017 17.37
MOTO-PRIX-ESP-CATALUNYA-PRACTICE
A. V.
A. V.
Barcelona - Nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel domačin Dani Pedrosa (Honda), ki je bil danes v kvalifikacijah hitrejši od rojaka Jorgeja Lorenza (Ducati) in Italijana Danila Petruccija (Ducati).

Pedrosa je dosegel 30. "pole position" v karieri, za Lorenza pa je današnje drugo kvalifikacijsko mesto deveta zaporedna uvrstitev v prvo startno vrsto v Barceloni, a prva z Ducatijem.

V kvalifikacijah ni šlo najbolje vodilnemu v skupnem seštevku Špancu Mavericku Vinalesu, dirkač Yamahe bo začel šele z devetega mesta. Njegov moštveni sotekmovalec Italijan Valentino Rossi pa je bil še za odtenek slabši in je kvalifikacije končal le na 13. mestu. Nezadovoljen je bil tudi svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda), saj je sobotno dirkanje začinil s štirimi padci, vseeno pa je bil dovolj dober, da je prišel do četrtega startnega izhodišča.

Iz druge vrste bosta dirko začela še njegova rojaka Aleix Espargaro in Hector Barbera, pred Vinalesom pa sta v tretji vrsti Italijan Andrea Doviziso in Nemec Jonas Folger.

Skupno je po šestih preizkušnjah sezone 2017 v vodstvu Vinales s 105 točkami, Dovizioso jih ima 79, Rossi 75, Marquez 68, današnji najhitrejši Pedrosa pa je peti z 68 točkami.