Perez še premlad za Ferrari, želijo si Vettla

Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je zavrnil namigovanja, da se bo moštvu naslednje leto pridružil Sergio Perez.

Objavljeno
12. september 2012 20.22
Italy F1 GP Auto Racing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Monza - Mladega mehiškega dirkača Sergia Pereza, ki je z Sauberjem navdušil na prejšnji dirki formule 1 v Monzi, v zadnjem obdobju povezujejo s Ferrarijem, kjer naj bi v naslednji sezoni zamenjal Brazilca Felipeja Masso. Toda predsednik italijanskega moštva Luca di Montezemolo je ta namigovanja zavrnil, četudi je bil še pred časom precej naklonjen tej ideji. A je Perez po njegovem mnenju še premalo izkušen, da bi se pridružil tako veliki ekipi.

»Naslednja sezona je še prezgodaj. Z njim sem sicer zelo zadovoljen, saj dokazuje, da je bila naša izbira prava, ko smo ga izbrali za mladega dirkača. Zahvaljujoč naši akademiji in Sauberju je odrasel v odličnega dirkača. Toda postaviti tako mladega fanta v Ferrari, s tako visokimi pričakovanji kot jih ima Ferrari ... Potrebuje več izkušenj,« je dejal prvi mož italijanskega moštva po dirki v Monzi.

Perez je sicer v tej sezoni že trikrat stal na zmagovalnem odru, v Monzi pa na drugem mestu za seboj pustil tudi oba Ferrarijeva dirkača Španca Fernanda Alonsa in Masso.

Di Montezemolo je sicer še dejal, da bi v ekipo z veseljem vzel aktualnega svetovnega prvaka, Nemca Sebastiana Vettla, če bi se ta odločil zapustiti Red Bull. »Mislim, da je Vettel v bolj ali manj enakem položaju, kot je bil Michael Schumacher pri Benettonu. Mlajši je, a je dober voznik, z veliko izkušnjami. Če torej želite, da vam, v teorijim razkrijem enega od željenih dirkačev, vam lahko povem njegovo ime,« je še dejal.