Po hudi nesreči dirkaški svet v mislih z Bianchijem

Francoski voznik F1 Jules Bianchi, ki so ga nezavestnega in v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, je moral pod nož.

Objavljeno
05. oktober 2014 15.34
MOTOR-RACING-PRIX/BIANCHI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Suzuka - Na današnjo petnajsto dirko sezone svetovnega prvenstva formule ena, veliko nagrado Japonske v Suzuki, je padla senca ob težki nezgodi francoskega dirkača Marussie Julesa Bianchija, ki ga je izstrelilo s steze, nato pa je s prednjim delom bolida pri veliki hitrosti trčil v dvigalo, ki je odstranjevalo pred tem v nesreči prav tako uničen dirkalnik Sauberjevega Nemca Adriana Sutila. Pri tem je 25-letni Francoz, ki je letos v Monaku osvojil prvi dve točki med svetovno dirkaško elito v karieri, utrpel hude poškodbe, tudi glave, nemudoma so ga torej prepeljali v zdravstveni center in od tam v bolnišnico, kjer še vedno nezavesten leži v kritičnem stanju. Po poročanju francoskih medijev je njegov oče potrdil, da je sinovo trenutno stanje zelo resno in da je moral pod nož.

Dirkaški in nasploh športni svet se je z mislimi združil v najboljših željah in molitvah za nesrečnega Bianchija, predvsem pa izstopajo prošnje, naj se Marussiinemu vozniku ne ponovi tragična zgodba nekdanjega dirkaškega šampiona Michaela Schumacherja. »Upam, da je z Julesom vse v redu in da ni nič hujšega,« je kmalu po dirki čivknil šestouvrščeni Williamsov Finec Valtteri Bottas, za njim pa se je dobrim željam pridružil tudi trenutno drugouvrščeni v skupnem seštevku, Mercedesov Nemec Nico Rosberg: »Moje misli so pri našem prijatelju Julesu, njegovi družini in moštvenih kolegih. Upam na pozitivne novice.« Eden glavnih (rezultatskih) osmoljencev današnje preizkušnje v Suzuki, Ferrarijev Španec Fernando Alonso, pa je bil kratek in jedrnat: »Forza, Jules! Vamos, amigo.« Oglasili so se tudi asi iz drugih športov, denimo svetovni prvak v reliju Sebastien Ogier, nemški nogometaš Lukas Podolski in francoski biatlonec Martin Fourcade.