Pokal narodov: slovenski motokrosisti ostali brez finala A

Klemnu Gerčarju je na dirki za pokal narodov v motokrosu odpovedal motor, Matevž Irt pa je obnovil poškodbo kolena.

Objavljeno
30. september 2013 01.13
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Leipzig – Slovenska reprezentanca v motokrosu je na pokalu narodov v nemškem Teutschenalu ostala brez želene uvrstitve v finale A. Potem ko ji je v sobotnih kvalifikacijah spodletel neposreden preboj, je poskušala danes še skozi stranska vrata, finala B, a se ji – tudi zaradi smole Klemna Gerčarja in Matevža Irta – ni posrečilo.

Po dobrem štartu v finalu B je le Tim Gajser z rezervnim motorjem prišel do konca na drugem mestu, po ogorčenem dvoboju z Latvijcem Mattisom Karrom na zmogljivejšem 450-kubičnem motorju, Gerčarju je po odlomljenem pokrovu črpalke za hladilno tekočino odpovedal motor, Irt pa je odstopil z vnovič poškodovanim kolenom. Pot v finale A je torej našla Latvija.

»To je šport, tudi to se dogaja. Vsem je hudo ob takšnem razpletu, saj vemo, da so vsi trije odlični vozniki, ki sodijo dosti višje, kot kaže ta rezultat. Motokros je kontakten tehnični šport, v katerem lahko pride tako do poškodb kot tehničnih okvar in tokrat nam je sreča žal obrnila hrbet. Gremo naprej, pogled smo že uprli v Latvijo, ki bo prihodnje leto gostila preizkušnjo za pokal narodov,« je strnil vtise selektor Herman Jakolič.

V finalu A so bili sicer najboljši Belgijci, na zmagovalni oder pa so stopili še Američani in Italijani.