Poškodovani Hancock bo nastopil tudi v Vojensu

Spidvejist Greg Hancock bo navkljub poškodbi roke nastopil na preizkušnji SP v Vojensu, kar bo zanj 178. zaporedna dirka.

Objavljeno
11. september 2014 19.13
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Vojens - Ameriški spidvejist in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Greg Hancock, je sporočil, da bo navkljub poškodbi roke nastopil na sobotni tekmi v Vojensu, kar bo zanj že 178. zaporedna dirka svetovnega prvenstva.

44-letni veteran se je poškodoval na prejšnji dirki v poljskem Gorzowu, ko je v 14. vožnji vanj trčil Danec Niels-Kristian Iversen, Američan pa si je v trku zlomil kazalec, izpahnil sredinec in utrpel opekline, kar pa mu ne bo preprečilo nastopa na naslednji dirki.

»Sredinec so mi naravnali že na Poljskem in rekli, da je v redu. Ko pa sem prišel v Göteborg in obiskal prijatelja zdravnika, mi je rekel 'ne, ne, kar na operacijo boš šel, da tole malo popravimo'. Popravili so ga, zdaj sem v procesu okrevanja. Po načrtu bom v Vojensu že v petek. Verjetno ne bo ena bolj prijetnih izkušenj v življenju, a lahko bi bilo še bistveno slabše. Opekline so videti prav grdo. Obstajala je nevarnost okužbe, zato so me napolnili z antibiotiki ... Kakorkoli, rad bi rekel, da bom stoodstotno pripravljen, da izprašim nekaj zadnjic. Bomo videli, kako bo na motorju, se pa seveda ne predajam,« je pojasnil Hancock, ki je v svoji karieri osvojil dva naslova svetovnega prvaka (1997, 2011).

Američan ima tri dirke pred koncem 112 točk, njegov najbližji zasledovalec pa je Britanec Tai Woffinden z 98 točkami. Slovenski spidvejist Matej Žagar je na petem mestu z 91 točkami.