Poškodovani Rossi v bolnišnici

Sedemkratni svetovni prvak v elitnem motociklističnem razredu moto gp je padel med vožnjo motokrosa v Pesaru Urbinu.

Objavljeno
26. maj 2017 12.00
MOTO-PRIX-FRA-MOTOGP
J. P.
J. P.

Rimini - Rimini z okolico očitno postaja nočna mora vrhunskih motociklistov. Potem ko je tam med kolesarjenjem umrl nekdanji svetovni prvak Nicky Hayden, v katerega je trčilo osebno vozilo, je na treningu na dirkališču za motokros v Pesaru Urbinu padel tudi italijanski »doktor« Valentino Rossi in si pri tem poškodoval prsni koš in trebušno votlino, zaradi česar so ga morali prepeljati v bolnišnico v Riminiju na opazovanje.

»Moral je na podrobnejše preglede, s katerimi je zdravniško osebje ugotovilo lažje poškodbe prsnega koša in trebuha, k sreči pa ni utrpel nobenega zloma ali kake resnejše poškodbe. Zdravniki bodo opravili še nekaj pregledov, več informacij bo na voljo danes po poldnevu,« so stanje prekaljenega 38-letnika, sedemkratnega šampiona v kraljevskem razredu moto gp, opisali pri njegovi ekipi Yamahi.

Za zdaj še ni znano, ali bodo možje v belem Rossiju prižgali zeleno luč za nastop na prihodnji preizkušnji svetovnega prvenstva, veliki nagradi Italije naslednji konec tedna v Mugellu. Priljubljeni »Vale«, ki je nazadnje v Le Mansu v dvoboju za zmago z moštvenim kolegom Maverickom Viñalesom padel tri zavoje pred ciljem, ta čas v skupni razvrstitvi sezone drži tretje mesto. Zanimivo: podobno nezgodo, ravno tako na dirkalniku za motokros, si je Italijan privoščil že pred sedmimi leti, ko si je pri padcu poškodoval ramo.