Potres prestavil dirko na oktober

Prireditelji dirke za svetovno prvenstvo motoristov na Japonskem so bili zaradi posledic nedavne katastrofe prisiljeni poiskati nov datum prireditve. Mednarodna motociklistična zveza je sporočila, da bo dirka po novem 2. oktobra.

Objavljeno
15. marec 2011 19.19
V.B., delo.si
V.B., delo.si
Prireditelji dirke za svetovno prvenstvo v motociklizmu na Japonskem so prestavili prireditev, ki bi morala potekati na dirkališču severno od Tokia 24. aprila. Mednarodna motociklistična zveza je sporočila, da bo dirka po novem 2. oktobra.

Dirko so prestavili zaradi katastrofalnih razmer na Japonskem po potresu, cunamiju in radioaktivni grožnji. Prireditelji velike nagrade Japonske res nimajo sreče z zemeljskimi silami, saj so morali lani oktobra prav tako odpovedati dirko zaradi težav letal po izbruhu ognjenika na Islandiji.

 

London - Prireditelji dirke za svetovno prvenstvo v motociklizmu na Japonskem, ki bi morala biti na sporedu 24. aprila, so zaradi posledic nedavnega potresa in cunamija, dirko prestavili na nov datum. Po novem naj bi Tokio tako najboljše motoriste sveta gostil 2. oktobra. Zanimivo je, da so bili Japonci tudi v pretekli sezoni prisiljeni odpovedati dirko, saj jim je načrte prekrižal dim in pepel, ki ga je v zrak bruhal ognjenik na Islandiji, ki je povzročil obilo težav v letalskem prometu.