Premiero spidvejske sezone bo priredilo Krško

Znan je koledar spidvejskega svetovnega prvenstva za sezono 2016. Uvod sezone bo v domeni Krškega.

Objavljeno
15. november 2015 18.13
Speedway
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA

Ljubljana - Naslednja sezona svetovnega prvenstva v spidveju se bo 30. aprila prihodnje leto začela v Krškem, končala pa konec oktobra v Avstraliji. Vodilni možje tekmovanja so danes razkrili koledar svetovnega prvenstva v seriji Grand prix.

Glavni slovenski adut v tem motociklističnem tekmovanju Matej Žagar bo prihodnje leto skušal izboljšati končno šesto mesto, ki ga je zasedel v tej sezoni. Skupno zmago bo na enajstih postajah branil Britanec Tai Woffinden.

Uvodni dirki v Sloveniji bo sledila preizkušnja v Varšavi 14. maja. Sledi dirka v danskem Horsensu 11. junija, praški štadion Marketa bo dirkače gostil 25. junija, klasika tega športa v Cardiffu pa bo na šadionu Millennium 9. julija.

Poleti bo premor v sezoni, ki ga bodo izkoristili za finalne obračune v ekipnem svetovnem pokalu (od 23. do 30. julija bodo dirke v Vojensu, Vasterviku in Manchestru).

Sezona SP se bo nadaljevala v švedski Malilli 13. avgusta, poljski Gorzow bo prizorišče 27. avgusta, potem pa se bo tekmovanje spet vrnilo v Nemčijo, gostitelj bo Teterow 10. septembra.

Zadnji del sezone se bo začel v Stockholmu na štadionu Friends Arena 24. septembra, zadnja evropska postaja pa bo poljski Torun 1. oktobra. Finale sezone 2016 bo 22. oktobra znova v Melbournu.

Sezona SP 2016 v speedwayu:

30. april: VN Slovenije (Krško)
14. maj: VN Poljske (Varšava)
11. junij: VN Danske (Horsens)
25. junij: VN Češke (Praga)
9. julij: VN Velike Britanije (Cardiff)
13. avgust: VN Švedske (Malilla)
27. avgust: VN Poljske (Gorzow)
10. september: VN Nemčije (Teterow)
24. september: VN Stockholma (Stockholm)
1. oktober: VN Poljske (Torun)
22. oktober: VN Avstralije (Melbourne)