Pri Ferrariju ni prostora za Scumacherja

Moštvo formule ena Ferrari še išče drugega voznika za prihodnjo sezono, v igri Massa, Hulkenberg in Di Resta.

Objavljeno
02. oktober 2012 15.04
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maranello - Dirkaška kariera sedemkratnega svetovnega prvaka formule ena, Nemca Michaela Schumacherja (Mercedes), se očitno (še drugič) bliža koncu.

Nemški dirkač se po vrnitvi iz pokoja pri Mercedesu ni proslavil, govorice o njegovem ponovnem umiku pa so se povečale, ko so pri nemškem moštvu sporočili, da jih bo naslednje tri sezone zastopal Britanec Lewis Hamilton.

Schumacherja so sicer povezovali tudi z vrnitvijo k Ferrariju, kjer poleg Fernanda Alonsa nastopa še neprepričljivi Felipe Massa, vendar pa v Maranellu ne računajo več nanj. Pri italijanskem moštvu se še odločajo, kdo bo v prihodnji sezoni dirkal poleg Alonsa, v igri pa sta poleg zdajšnjega drugega voznika Felipeja Masse le dva dirkača - Nico Hülkenberg in Paul di Resta (oba Force India). Pri Ferrariju naj bi odločitev o dokončni sestavi ekipe za 2013 sprejeli sredi oktobra.

Izkušenemu Schumacherju, ki bo prihodnje leto dopolnil 43 let, tako ostaneta le dve možnosti. Prva je prestopiti k švicarski ekipi Sauber, ki naj bi ga po neuradnih podatkih rada videla v enem izmed svojih dirkalnikov, druga pa je odhod v pokoj.

Kazen Buttnu

Woking - Britanec Jenson Button (Mclaren) bo naslednjo preizkušnjo v japonski Suzuki (7. t. m.) začel s pet mest slabšega položaja, kot ga bo dosegel v kvalifikacijah.

Button si je kazen prislužil zato, ker so v moštvu zamenjali okvarjeni menjalnik njegovega dirkalnika. Zaradi identičnih težav je nazadnji dirki sezone odstopil njegov moštveni kolega Lewis Hamilton, zdaj pa bosta oba nastopila z novim menjalnikom.

Dirkača Mlcnarna Jenson Button in Lewis Hamilton sta pred zadnjimi šestimi dirkami sezone na šestem oziroma četrtem mestu, za vodilnim Špancem Fernandom Alonsom pa zaostajata za 75 oziroma 52 točk.